De Stichting Sierk Schröder is de auteursrechthebbende op alle kunstwerken van Sierk Schröder

Home | Persberichten | Koningin Beatrix opende Floragebouw te Boskoop

Koningin Beatrix opende Floragebouw te Boskoop 0p 31 augustus 2010

Koningin Beatrix opende Floragebouw

Toen de koningin aankwam om het Floragebouw te openen begon de zon volop te schijnen.

Na dagen van hevige regenbuien, grijze luchten en lage temperaturen, veranderde het weer plotsklaps op het juiste moment. Het ogenblik van de feestelijke opening, die plaatsvond op dinsdagmiddag 31 augustus in de grote zaal van het schitterende Rijksmonument.

Hare Majesteit trok krachtig aan een koord, waardoor zware gordijnen zich langzaam openden naar beide zijden van de zaal. Met die ferme handeling werd de opening van het volledig gerestaureerde Floragebouw een feit. Een podium met een groot scherm werd zichtbaar. Hare Majesteit en de vele genodigden werd een film vertoond over de roerige geschiedenis van het gebouw met het bijbehorende rozenpark, het Rosarium.

Vervolgens maakte Hare Majesteit een wandeling door het park, bewonderde de bloeiende rozencollectie en sprak er met enkele Boskopers over de schade aan bomen en planten als gevolg van de Aziatische boktor. Teruggekeerd op het buitenterras van het Floragebouw, waar een feestelijke stemming heerste, sprak zij, ongedwongen en zeer belangstellend, met enkele personen, die een grote betrokkenheid hebben met het Floragebouw. Zo kwam ook de aanstaande overzichtstentoonstelling van Sierk Schröder ter sprake. Want deze expositie is de eerste grote happening, die in het gebouw plaatsvindt.

Na anderhalf uur vertrok hare Majesteit onder luid applaus, niet alleen van de genodigden, maar ook van de vele toeschouwers achter de dranghekken aan de overkant van het gebouw. De zon bleef schijnen, de temperaturen stegen, hapjes en drankjes werden nog steeds rijkelijk geserveerd.