De Stichting Sierk Schröder is de auteursrechthebbende op alle kunstwerken van Sierk Schröder

Home | Nieuws

Nieuws

Nieuws Sierk Schröder

Nieuws

Grote overzichtstentoonstelling in Deventer nu geopend
1 mei tot en met 30 juni 2019

‘Wie doet mij wat’, schrijft Sierk Schröder in een van zijn brieven aan Paul van Dongen als hij verwijst naar zijn olieverfschilderij ‘De rode laarzen’. Deze brief treft u aan in het boek ‘Voorgoed voorbij bestaat niet’ (Rob Smolders), dat op 30 april is verschenen (lees meer). Deze uitspraak werd de titel van de tentoonstelling die nu in de Bergkerk van Deventer te bezichtigen is.

De overzichtstentoonstelling 'Wie doet mij wat' is gewijd aan het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Sierk Schröder. Een brede selectie van zijn allermooiste werken wordt geëxposeerd. Tegelijkertijd worden ook tekeningen, studies en schetsen getoond die de basis vormden voor zijn groot kunstenaarschap. Deze dubbelexpositie toont niet alleen meesterlijke kunstwerken, maar biedt tegelijkertijd inzicht in de verrassende technieken en de achterliggende opvattingen van de Nederlandse schilder die de meest invloedrijke personen uit de twintigste eeuw portretteerde. Als geen ander wist hij ook op een tijdloze en geheel eigen wijze de schoonheid van de mens en van de natuur te vereeuwigen. Schoonheid is eeuwig. ‘Voorgoed voorbij bestaat niet’ is dan ook een andere uitspraak van de schilder.

Overzichtstentoonstelling Wie doet mij wat
Van 1 mei tot en met 30 juni 2019
Bergkerk Deventer
Adres: Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur
Entree: € 7,50 (museumkaart niet van toepassing), kinderen tot 18 jaar: gratis

VOORGOED VOORBIJ BESTAAT NIET

Op 30 april 2019 verscheen het boek 'Voorgoed voorbij bestaat niet' door Rob Smolders met de briefwisseling tussen Sierk Schröder en Paul van Dongen. Dit unieke boek gunt de lezer een blik achter de schermen...

[Klik hier om het boek te bestellen]