De Stichting Sierk Schröder is de auteursrechthebbende op alle kunstwerken van Sierk Schröder

Home | Persberichten | Persbericht tentoonstelling Sierk Schröder Boskoop

Najaar van 2010 in teken van overzichtstentoonstelling Sierk Schröder

Overzichtstentoonstelling Sierk Schröder in indrukwekkend Rijksmonument

Persbericht augustus 2010

September 2010 staat in het teken van de opening van de bijzondere overzichtstentoonstelling van Sierk Schröder die zal worden gehouden in het dan geheel gerestaureerde Floragebouw te Boskoop. Het imposante gebouw zal op 31 augustus 2010 door Koningin Beatrix worden geopend. Op 18 september 2010 gaan de deuren van het Floragebouw open voor een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van het oeuvre van Sierk Schröder.

Het Floragebouw vormt een perfecte entourage voor deze bijzondere tentoonstelling. In 1935 kwam het gebouw tot stand, in de stijl van De Nieuwe Zakelijkheid, groots van schaal en architectuur. In samenhang met het gebouw werd het Rosarium aangelegd, een bomen- en rozenpark in de traditie van de Hollandse Buitens. Destijds werd het gebouw geopend door Koningin Wilhelmina, vergezeld van Prinses Juliana.

De tentoonstelling wordt gehouden in de Grote Zaal en in de Galerijen van het Floragebouw: vanaf zaterdag 18 september tot en met woensdag 10 november 2010.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur (maandag gesloten)
Toegangsprijzen: Euro 7,50, kinderen van 13 tot 18 jaar: Euro 4,00

Voor groepen vanaf 10 personen is de toegangsprijs Euro 6,50.
Voor rondleidingen, uitsluitend op afspraak, wordt de toegangsprijs verhoogd met Euro 2,00. Inlichtingen: Stichting Sierk Schröder, tel. 0172 215214 stichting@sierkschroeder.com

De verschillende technieken en onderwerpen zullen een evenwichtig beeld geven van het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van de schilder, tekenaar. Ook krijgt een aantal indrukwekkende portretten van belangrijke figuren uit samenleving van de twintigste eeuw ruim aandacht.

In het Floragebouw is Grand-Café Roos gevestigd, dat uitzicht biedt op het Rosarium waarin vrij kan worden gewandeld.

Het Floragebouw is uitermate gunstig gesitueerd, niet alleen vanwege de centrale ligging in het Groene Hart, maar ook vanwege de uitstekende bereikbaarheid en de ruime parkeergelegenheden:

  • vrij parkeren (op het parkeerterrein van het Floragebouw)
  • pal aan de overkant van het gebouw is het station, waar elk half uur treinen aankomen van en vertrekken naar de centrale stations van Gouda en Alphen a/d Rijn met directe verbindingen naar de grote steden. Naast het station is de Connexxion bushalte.

Het is verheugend, dat een grote en bijzondere overzichtstentoonstelling van Sierk Schröder aanstaande is. Eindelijk, want de laatste expositie dateert al weer van 2003 (Museum De Buitenplaats, geopend door Dr Antoine Bodar), de voorlaatste van 2000 (Grote Zalen van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio, Den Haag, ingeleid door Theo Laurentius en geopend door Drs P.H. Schoute, in aanwezigheid van HM Koningin Beatrix).

De tentoonstelling wordt georganiseerd door directie en medewerkers van het Floragebouw in samenwerking met de Stichting Sierk Schröder

Floragebouw, Parklaan, Boskoop
Grand-Café Roos in het Floragebouw: tel. 0172 211747
VVV Boskoop (o.a. voor rondvaarten te Boskoop) tel. 0172 214644 www.vvvboskoop.nl